Ràdio Associació s’adhereix al Manifest del Col•legi de Periodistes contra les agressions a periodistes i el dret a la llibertat d’expressió

La cooperativa Ràdio Associació de Catalunya s’ha afegit al manifest promogut pel Col·legi de Periodistes amb el títol “Prou agressions a professionals, mitjans i al dret a la llibertat d’informació”.

El Col·legi de Periodistes de Catalunya promou un manifest que demana la implicació de les administracions, institucions, empreses, entitats i el conjunt de la ciutadania per a defensar la llibertat d’informació. El manifest, al qual s’ha adherit Ràdio Associació de Catalunya, resum el contingut en el seu títol “Prou agressions a periodistes, mitjans i al dret a la llibertat d’informació”.

El text del manifest és el següent:

Els i les periodistes apel·lem amb urgència la ciutadania a implicar-se en la defensa de la llibertat d’informació que està sent greument amenaçada per persones i col·lectius que volen impedir la nostra feina.
Els i les professionals de la informació estem patint agressions, coaccions, amenaces i insults cada vegada més freqüents i reiterats. Cops de pedra, prendre’ns i destrossar-nos els telèfons mòbils, malmetre els nostres vehicles, boicotejar-nos quan hi ha una connexió en directe i accions similars no són un argument per defensar cap lluita noble i és un insult fer-los servir per reclamar la llibertat d’expressió, perquè no hi ha res més antagònic a aquest dret fonamental que la violència. També reclamem als cossos policials que garanteixin i assegurin la protecció dels professionals que exerceixen el periodisme; fotoperiodistes, càmeres i redactors.
La funció social del periodisme és explicar a la ciutadania allò que passa a la societat perquè pugui exercir amb llibertat la resta dels seus drets democràtics, especialment el d’escollir els seus governants. En un entorn de saturació informativa, especialment llaminer pels qui volen desinformar amb males praxis, com les fake news, el tractament deontològic de la informació que aporten el i les periodistes és essencial per tenir referents de credibilitat.
Les agressions, coaccions, amenaces o insults als i les professionals de la informació, siguin del tipus de siguin, només tenen un objectiu: fer-nos callar. I tenen una conseqüència: debiliten la democràcia.
La situació que estem patint, en un context creixent de precarietat en el sector, és socialment preocupant. És necessari frenar aquesta escalada immediatament. Ho hem dit moltes vegades i no ens cansarem de denunciar-ho. Ara bé, sols no ho podem resoldre. Necessitem la implicació de les administracions, les institucions, les empreses, les entitats de tots els àmbits i del conjunt de la ciutadania per fer front a aquesta xacra. La llibertat d’informació és un dret de tothom i l’hem de preservar de manera conjunta, decidida i contundent.
Prou agressions al dret a la llibertat d’informació! Prou agressions a periodistes!

Podeu adherir-vos aquí.