La 21a convocatòria dels Premis Ràdio Associació s’obre amb la voluntat de valorar la feina de les emissores en pandèmia

Ràdio Associació de Catalunya obre avui el període de presentació de candidatures dels 21ns Premis Ràdio Associació amb la voluntat de valorar especialment la tasca de les emissores durant la pandèmia amb els programes emesos entre el 14 de febrer de 2020 i el 16 d’abril del 2021, data en què finalitza el període de presentació dels treballs.

**BASES DELS 21ns PREMIS RÀDIO ASSOCIACIÓ

**FITXA D’INSCRIPCIÓ 2021

El consell rector de Ràdio Associació ha decidit tirar endavant la 21a edició dels Premis Ràdio Associació. Malgrat que l’organització no és aliena a la pandèmia, sí que creu que, d’alguna manera, s’ha de poder valorar la feina que han fet les emissores en aquestes circumstàncies. Justament, en l’època més dura del primer confinament i en els mesos posteriors, les emissores de ràdio locals i nacionals han estat una referència informativa imprescindible.

Les quatre categories a les quals es poden presentar candidatures són: millor programa de ràdio, millor programa de ràdio local, innovació, i inclusió. Queden a criteri del jurat les propostes per al reconeixement al millor professional, el premi a l’Excel·lència i el Guardó 1924, adreçat als treballs audiovisuals.

El jurat, com en les anteriors edicions, el presideix Carles Solà i el formen Imma Tubella, Assumpció Maresma, Joan Manuel Tresserras i Jordi Margarit.

Anteriors convocatòries han premiat, entre d’altres: Antoni Bassas, Joaquim M. Puyal, Josep Cuní, Toni Clapés, Neus Bonet, Jordi Basté, Albert Om, Toni Soler, Manel Fuentes, Joan Barril, Miquel Calçada, Joel Joan, Carles Cuní, Sílvia Coppulo, Ramon Rovira, Josep M. Bachs, Xavier Bosch, Manuel Borrell, Xavier Graset, Josep M. Francino, Marta Romagosa, Joan M. Pou, Sergi Cutillas,  Francesc Mauri, Jaume Nolla, Quim Monzó, Núria Ventura, Mònica Terribas, Anna Punsí Lladó, Maria Núria Revetlle Pipió, Benet Iñigo Martí …i diferents programacions d’àmbit local de tot el territori de parla catalana.

Ràdio Associació de Catalunya, SCCL, dóna nom als premis que conserven la denominació de l’emissora que als anys 30 era el referent informatiu i professional a Catalunya.

Els Premis Ràdio Associació convoquen el sector audiovisual de l’espai català de comunicació amb una audiència que, en el cas de la ràdio i de la televisió, aconsegueix ser líder en català.