L’oient més nombrós de ràdio a Catalunya és un home, d’entre 45 i 54 anys, que bàsicament l’escolta de 6 a 12h del matí

Un dels estudis quadrimestrals del Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC) és el de penetració dels mitjans de comunicació a Catalunya que diferencia entre televisió, ràdio i internet. D’acord a l’estudi fet públic el passat mes de maig, el perfil que més escolta ràdio a Catalunya és un home d’entre 45 i 54 anys, de 6 a 12h del matí.

El Butlletí d’Informació sobre l’Audiovisual a Catalunya corresponent al primer quadrimestre de l’any indica algunes dades sobre els consums de mitjans. Així, pel que fa a la ràdio, les audiències mostren l’opció indiscutible per escoltar ràdio en català, amb RAC1 i Catalunya Ràdio. En relació als gèneres, s’indica que el 61,5% d’homes del total de la població catalana escolta la ràdio i un 54,6 són dones. Per franges d’edat, la més fidel és la que va dels 45 als 54 anys, seguida de molt a la vora de la dels 35 als 44 anys.

La franja horària amb major consum de ràdio és la que va de les 6 del matí a les 12 del migdia,  amb 1.541.000 oients. La segona amb més oients és de 12 a 16 h.

Aquestes dades han estat recollides durant el període d’octubre a novembre del 2018.

+MÉS INFORMACIÓ