La ràdio, també protagonista de l’exposició “La crònica dels canvis. El periodisme a comarques gironines 1976-2014”

L’exposició itinerant “La crònica dels canvis. El periodisme a comarques gironines 1976-2014” –organitzada per la Demarcació de Girona del Col·legi de Periodistes amb el suport de la Diputació de Girona-, arriba ara a Puigcerdà, on es podrà visitar fins el 2 d’agost al Museu Cerdà.

La mostra es basa en un centenar d’imatges que repassen els fets més destacats que han succeït a les comarques de Girona en els darrers 38 anys –entre el final de la dictadura franquista i l’actualitat- i l’evolució en la manera de comunicar-los per premsa escrita, ràdio i televisió. Així, l’exposició s’ha organitzat en cinc grans àmbits: El final del franquisme (1976-1979); La consolidació autonòmica (1980-1989); El final del segle XX (1990-1999); L’inici del nou segle (2000-2009); i El passat més recent (2010-2014).

La mostra també vol destacar el gran potencial informatiu de les comarques gironines, així com la sòlida tradició periodística existent, que ha fet possible un sistema comunicacional propi, amb una característica especial com és el gran nombre de mitjans que responen a una realitat comarcal i/o local, amb un alt grau de compromís envers la catalanització, la consolidació democràtica, el pluralisme ideològic i la professionalització periodística.

L’exposició mostra com d’ençà del final del franquisme, els diferents àmbits periodístics (premsa escrita, ràdio i televisió) han experimentat un desenvolupament extraordinari i han demostrat, fins als nostres dies, una gran capacitat d’adaptació als grans canvis, de tot ordre, que s’han experimentat durant tot aquest temps. El comissari de l’exposició és Enric Pujol.

Més informació.

 

Leave a reply

L'adreça electrònica no es publicarà.