La ràdio és el mitjà que més confiança genera entre els europeus

EBU3Enmig d’una actualitat que cada vegada ve més marcada pel concepte de postveritat-eufemisme de mentida- els resultats de l’Informe sobre Confiança en els Mitjans 2017, elaborat per l’EBU (Operating Eurovision and Euroradio) mostra com els europeus manifesten una major confiança en la ràdio i la televisió en detriment dels mitjans en línia respecte als estudis anteriors. L’informe es basa en la 86a enquesta de l’Eurobaròmetre que presenta l’opinió dels ciutadans europeus.

EBU2L’informe, que s’ha fet públic a finals de maig, indica que dels 33 països on s’han fet les enquestes,a 21 la ràdio és el mitjà que dóna més confiança mentre que a 11 la confiança la dóna la televisió. Cusiosament, la confiança sobre la ràdio és major entre els estats del nord que els del sudoest.

Les conclusions de l’estudi també constaten la bretxa entre els mitjans tradicionals i els nous ja que en comparació amb dades anteriors, els tradicionals guanyen confiança davant els mitjans d’internet i les xarxes socials.

Els interessants a conèixer més dades d’aquest estudi, el podeu consultar aquí.