Els escolars dels centres de Sant Fruitós aprenen fent ràdio per Ona Bages

Durant aquest mes de novembre s’ha posat en funcionament un projecte de ràdio–escola entre Ona Bages i els centres educatius de Sant Fruitós anomenat “Infoescoles”. L’experiència permet als alumnes de les escoles de Sant Fruitós aprendre tot elaborant un programa mensual que s’emet l’últim dissabte de cada mes a les 12 del migdia a Ràdio Sant Fruitós.

Justament, en l’elaboració de l’espai recau el pes pedagògic del projecte ja que els alumnes han de desenvolupar les seves habilitats de treball en equip, d’escriptura, de síntesi, de comprensió i oratòria. Primer han de cercar la informació, entendre-la, elaborar un text que sigui clar i entenedor i després locutar-lo. L’última o penúltima setmana del mes, Ràdio Sant Fruitós es desplaça als centres educatius per gravar l’alumnat, després ho edita i ho prepara perquè es pugui emetre.

Ona Bages és una cooperativa formada per professionals i col·laboradors de ràdios locals formada per les emissores de Sant Fruitós de Bages, Sallent, Santpedor i del Moianès.

A la imatge es pot veure el moment de la gravació dels alumnes de l’escola Monsenyor Gibert (Foto: web d’Ona Bages)

+ Informació

Leave a reply

L'adreça electrònica no es publicarà.