Tota persona té dret a la llibertat d’opinió i d’expressió. Avui, Dia Internacional dels Drets Humans

Avui 10 de desembre se celebra el Dia Internacional dels Drets Humans amb motiu de l’aprovació de la Declaració Universal l’any 1948 per part de les Nacions Unides. L’edició d’enguany porta com a lema “Defensa avui els drets dels altres”.

El preàmbul del redactat és tota una declaració d’intencions. En ell s’indica que, entre d’altres, el reconeixement de la dignitat inherent i dels drets iguals i inalienables de tots els membres de la família humana és el fonament de la llibertat, la justícia i la pau al món.

L’article 1 diu textualment: Tots els éssers humans neixen lliures i iguals en dignitat i en drets. Són dotats de raó i de consciència, i han de comportar-se fraternalment els uns amb els altres. Nosaltres ens quedem especialment amb l’article 19 que diu: Tota persona té dret a la llibertat d’opinió i d’expressió; aquest dret inclou el de no ser molestat a causa de les pròpies opinions i el de cercar, rebre i difondre les informacions i les idees per qualsevol mitjà i sense límit de fronteres.

Us recomanem la lectura de la Declaració. Aquí la podeu trobar en català.

+INFORMACIÓ SOBRE EL DIA INTERNACIONAL DELS DRETS HUMANS