Radio Lollipop, el projecte internacional que porta la ràdio als nens malalts dels hospitals

L’estada dels nens als hospitals és un trasbals per a ells i per a les famílies. Per això, associacions i voluntaris intenten promoure activitats que els permetin tenir estades més agradables. Un d’aquests projectes és Radio Lollipop, una emissora que s’ha instal.lat en alguns dels principals hospitals de nens del Regne Unit, Austràlia, Estats Units i Sudàfrica.

La primera Radio Lollipop es va muntar l’any 1979 a l’Hospital Queen Mary a Carshalton, Surrey, Anglaterra, que en aquells moments era l’hospital de nens més gran d’Europa. Des del principi, l’entitat benèfica creu en el poder curatiu del joc i, gràcies a la ràdio, es dóna veu als nens que participen directament en la programació.

Un de cada quatre nens ingressa en un hospital abans de fer els 14 anys. És un col.lectiu que necessita riure, jugar i entretenir-se, i aquest projecte contribueix a fer possible aquesta finalitat. Una excel·lent iniciativa que es basa en el voluntariat i que ja és present a hospitals de Regne Unit, Austràlia, Estats Units i Sudàfrica.

+ INFORMACIÓ