Presentades 10.000 cartes adreçades al consultori de ràdio d’Elena Francis

La història sentimental de la ràdio torna a primera plana amb la presentació aquesta setmana de 10.000 cartes adreçades al programa “Consultorio para la mujer Elena Francis” que es troben a l’Arxiu Comarcal del Baix Llobregat de Sant Feliu de Llobregat conjuntament amb 100.000 més pendents de digitalitzar.

El Consultori d’Elena Francis va ser un programa de ràdio emès a Espanya entre 1947 i 1984, primer per Ràdio Barcelona (fins 1966), i desprès per Radio Peninsular i per Radio Intercontinental

SINTONIA:

 

L’espai anava dirigit al públic femení, de 30 minuts de durada, s’estructurava a partir de la correspondència que dirigien les radioients a una suposada experta, Doctora Elena Francis –que en realitat era el periodista Juan Soto Viñolo-, que contestava als dubtes, consultes i confidències plantejades. Els temes tractats anaven des de consultes domèstiques, com cuina o jardineria fins a salut, bellesa i problemes sentimentals o psicològics.

Les locutores que van donar veu a Elena Francis van ser en primer lloc María Garriga, desprès Rosario Caballé i, finalmente, la més popular Maruja Fernández.

Més informació.