Les tv locals d’Andorra i Catalunya demanen la protecció i la promoció dels seus arxius audiovisuals

L’Observatori d’Arxius i Televisions Locals –format per arxius i televisions locals de Catalunya i Andorra- ha fet pública una declaració en què es constata la necessitat de la preservació dels arxius audiovisuals. La declaració presenta en 15 punts una proposta per tenir cura d’aquests valusos testimonis.

Així, entre d’altres, la declaració demana la protecció de l’herència cultural dels arxius,  fer accessible la documentació als investigadors i a la ciutadania en general, desenvolupar plataformes de difusió conjunta i fomentar l’ús i l’explotació dels arxius audiovisuals en la creació de productes culturals, socials o comercials, o promoure l’ètica professional i el respecte als drets de propietat intel·lectual.

L’Observatori Permanent d’Arxius i Televisions Locals és una iniciativa de col·laboració estable entre diversos organismes i institucions, la missió del qual és vetllar per la salvaguarda d’una part del nostre patrimoni documental generat en el marc de les televisions locals i altres agents productors de documentació audiovisual local.

Més informació.

Leave a reply

L'adreça electrònica no es publicarà.