Les xifres constaten l’augment d’oients de ràdio a Catalunya

Malgrat que les dades es refereixen al període de 2007-2011, les xifres de l’informe sobre la ràdio a Catalunya presentat ahir al Palau Robert de Barcelona confirmen la tendència a la incorporació d’oients a les emissions de les ràdios catalanes . Així, l’estudi mostra que entre el 2007 i el 2011 es van incorporar 560.000 nous oients passant del 52,3% al 59,7%. Pel director de l’informe, Josep Maria Martí, es conclou que el sector radiofònic ha patit una inflexió i ara ha d’assumir nous reptes com els canvis de les formes de consum i els fenòmens de la multiplataforma i el transmèdia.

L’edició de l’informe -que és l’activitat de recerca principal de l’Observatori de la Ràdio a Catalunya (OBS, GRISS-UAB)-  ofereix una mirada evolutiva del sector des del 2007, junt amb la radiografia específica del que ha succeït a la ràdio catalana durant el 2011 . El seu objectiu és dibuixar una radiografia clara i rigorosa de la radiodifusió a Catalunya, principalment, en el seu context normatiu, tecnològic, econòmic, programàtic, consum radiofònic, desenvolupament multiplataforma, internet, així com també una compilació dels fets més rellevants viscuts pel sector.

El projecte compta amb un equip interuniversitari integrat per 10 investigadors de la Universitat Autònoma de Barcelona, la Universitat Pompeu Fabra i la Universitat de Girona.

Més informació

Informe sobre la ràdio a Catalunya (2007-2011)

 

Leave a reply

L'adreça electrònica no es publicarà.