La UER i el Parlament Europeu volen garantir una cobertura objectiva i de qualitat de les Europees 2019 que inclou la realització d’un debat amb els candidats i evitar les “fake news”

A mitjans d’aquest mes de juliol, la UER i el Parlament Europeu han establert un acord de col.laboració de cara a la cobertura de les Eleccions al Parlament Europeu 2019. L’acord vol fer prevaldre la qualitat i l’objectivitat en el seguiment de la campanya electoral per part dels mitjans públics que formen part de la UER com a garantia per lluitar contra les fake news. Entre d’altres iniciatives, la UER es compromet a realitzar un debat amb els principals candidats.

La majoria de les iniciatives que s’han acordat entre la UER (Unió Europea de Radiodifusió) i el Parlament Europeu tenen com a objectiu que els ciutadans estiguin més ben informats, a promoure la seva participació davant la proliferació de notícies falses (fake news).

Els mitjans de comunicació continuen sent els mitjans més fiables dels ciutadans de la Unió Europea. En el darrer Eurobaròmetre s’indicava que el 59% confiava en la ràdio i el 51% en la televisió, davant el 34% que confia en internet i el 20% en xarxes socials. I és en base a aquesta confiança  que s’ha plantejat l’acord de col.laboració.

+MÉS INFORMACIÓ