La periodista Neus Bonet, elegida presidenta de Ràdio Associació de Catalunya

L’assemblea de la cooperativa Ràdio Associació de Catalunya ha elegit aquest dimecres 19 de juny una nova presidència que recau en la periodista radiofònica Neus Bonet Bagant.

Neus Bonet i Bagant forma part del consell rector de la cooperativa des del 2015 i en aquests moments n’era vicepresidenta 2a. Bonet és periodista i ha treballat a la Cadena SER, Ràdio Popular de Reus, El Diari de Tarragona, Cadena 13, Ona Catalana i Catalunya Ràdio la major part de la seva carrera professional. Ha estat degana del Col·legi de Periodistes durant 6 anys i també professora a la Pompeu Fabra, la URL i la UIC. 

El relleu a la presidència coincideix just amb la meitat de l’any de commemoració del centenari de la ràdio, cosa que permetrà una transició entre els projectes que la cooperativa té de recuperació de la memòria històrica i les noves línies d’actuació que proposa la nova presidenta i que passen entre d’altres per continuar la recerca de la història dels pioners i fer arribar el seu llegat a les noves generacions, digitalitzar els arxius històrics de Ràdio Associació i obrir-los a la consulta d’escoles, instituts i Universitats, a més de mantenir i potenciar els Premis de Ràdio Associació que s’han convertit en l’aparador indiscutible de la ràdio que es fa arreu dels Països Catalans. 

Ràdio Associació vol agrair públicament la feina feta durant els últims 26 anys pel fins ara president Jordi Margarit i Sanmartí i la seva dedicació. Tot i el relleu en la presidència, és i serà un actiu i un referent per continuar mantenint viva la història dels pioners que van fundar EAJ1-Ràdio Barcelona, EAJ15- Ràdio Associació, EAJ38-Ràdio Girona i EAJ42-Ràdio Lleida.

A l’assemblea també s’ha comunicat la incorporació al consell rector de la cooperativa com a vocal d’Albert Murillo i Coletes, director i presentador del programa de videojocs “Generació Digital” d’iCat.