Eines per tenir cura de la salut mental dels periodistes

El Col·legi de Periodistes de Catalunya va presentar el passat 30 de maig un seguit de propostes per tenir cura de la salut mental dels periodistes. Les principals mesures són l’elaboració d’una guia de benestar, un curs formatiu i assessorament psicològic a preu reduït.

El 60% dels periodistes enquestats consideren l’abandonament de la professió com una opció viable a causa de problemes de salut mental, segons una enquesta interna del Col·legi de Periodistes. Davant d’aquesta xifra, tres eines són les principals propostes que el Col·legi ha presentat per tenir cura de la salut mental dels professionals:

-Publicació d’una guia de benestar que ofereix una sèrie de recursos pensats per ajudar a identificar i gestionar els reptes emocionals que poden sorgir en l’exercici de la seva tasca professional.

Un taller formatiu que ofereix eines i recursos d’autocura que poden ajudar a relacionar-se amb la pròpia ment d’una manera més funcional.

-Assessorament psicològic a preu reduït.  Aquest servei d’assessorament inclou un paquet de tres sessions d’atenció psicològica que es podran realitzar tant presencialment com en línia. El Col·legi de Periodistes assumirà el 50% del cost de les sessions i els col·legiats només hauran de sol·licitar el servei a través del correu assessorament@periodistes.cat.

MÉS INFORMACIÓ +