Evitem que la nostra actitud escampi el COVID-19: recordem les directrius de seguretat d’Unicef per als periodistes

En aquests moments en què la informació sobre el COVID-19 torna a alertar la població, podem recuperar algunes de les recomanacions que s’han fet des de diversos estaments, com és el cas de l’UNICEF. Entre les recomanacions destaca  que la responsabilitat del periodista és cobrir notícies i no convertir-se en noticia, per tant, ha d’evitar estendre més el coronavirus amb una actitud prudent i responsable.  

Diversos organismes mundials, com l’UNICEF, han presentat directius de seguretat per al seguiment de la informació sobre el COVID-19. Aquestes en són les més destacades:

– Recordem el Mantra: Les nostres responsabilitats són cobrir notícies i no convertir-nos en notícies. No hauríem de contribuir a estendre més el COVID-19. No només tenim una responsabilitat envers nosaltres mateixos, sinó també cap a les nostres famílies i la societat en general.

– Rentat de mans. Renteu-vos les mans el més sovint possible amb sabó durant almenys 20 segons.  No us oblideu de desinfectar el telèfon mòbil amb desinfectants a base d’alcohol.

– Gravació a distància.

– Si esteu en una instal·lació contaminada, no poseu l’equip a terra. Feu un tret de mà.

– Netegeu els micròfons. Els periodistes de ràdio i televisió, si us plau, no toqueu els micròfons. Utilitzeu solucions desinfectants per desinfectar l’equip després de la vostra devolució. Després de les quals s’han de rentar les mans amb sabó i desinfectar-les.

– De tornada. Al vostre retorn dels informes, traieu-vos immediatament la roba i feu un bany. Desinfecteu els vostres objectes com moneder, pentinat, cadena, llibreta, bolígraf, etc. i guardeu-los en algun lloc prop de l’entrada.

– Porteu mascareta sempre.

+MÉS INFORMACIÓ