El Regne Unit, l’estat europeu que més aposta pel DAB

Fa un parell de setmanes, el Media Intelligence Service de la UER (Unió Europea de Radiodifusió) va publicar el seu informe anual sobre Ràdio Digital. L’informe destaca els principals objectius assolits per la ràdio digital durant el darrer any a Europa i les tendències de futur que hi ha en aquest àmbit. L’estudi indica que el principal mercat del DAB és el Regne Unit.

Entre d’altres dades de l’estudi, s’explica que la BBC Ràdio 6 Music és la primera estació del món que es basa principalment en el DAB per arribar a 2,3 milions d’oients cada setmana.

Respecte a l’Estat Espanyol, l’informe indica els pocs avenços que s’han fet en aquest terreny i remarca l’orientació analògica de les estratègies. Les transmissions de DAB només cobreixen el 20% del territori. L’estudi apunta que els tres principals grups comercials que representen gairebé dos terços de l’audiència el 2015, no estan disposats a promoure la ràdio digital, perquè tenen por de veure amenaçada la seva posició predominant pels nous operadors.

L’informe Digital Radio 2017 és la segona edició de l’estudi i es converteix en una bona eina per orientar els membres de la UER en les seves estratègies d’implantació del DAB.

+ACCÉS A L’INFORME

Leave a reply

L'adreça electrònica no es publicarà.