Associacions de tot el món llancen la World Radio Alliance 10

En ocasió del Dia Mundial de la Ràdio i per iniciativa de l’EGTA , 14 associacions comercials a Europa (entre elles l’Associació Catalana de Ràdio), els Estats Units, el Canadà i Austràlia s’uneixen per a formar la World Radio Alliance (Aliança Mundialde la Ràdio). El grup mundial promou el poder de la ràdio a tot el món.

Aquest grup mundial d’organismes comercials que representen a les emissores de ràdio promourà i demostrarà el poder i el valor de la ràdio i l’àudio en el panorama mediàtic compartint les millors pràctiques i parlant amb una veu unificada. Aquesta cooperació entre els continents subratllarà els molts punts forts de la ràdio, la seva única potència de comercialització i les oportunitats de mescla de mitjans de comunicació creades per les innovacions d’àudio en tecnologia i dades. En resum, com els oients i els comercialitzadors poden unir-se a l’evolució d’aquest mitjà
mòbil multiplataforma.

Els membres fundadors de l’Aliança són Radiocentre (Regne Unit), Radiozentrale (Alemanya), Audify (Països Baixos), RAB (Estats Units), RadioMedia (Finlàndia), Bureau de la Radio (França), ACR – Associació Catalana de Ràdio (Espanya), IBI – Broadcasters Independents d’Irlanda, FCP AssoRadio (Itàlia), Radio Connects (Canadà), Associació d’Austríacs de Radiodifusió (VPP), Commercial Radio Australia, i EGTA (European Group of Television Advertising).

Lucy Barrett, directora de Clients a Radiocentre UK, serà la presidenta inaugural. Ella representarà l’Aliança cap a les parts interessades externes i dirigirà les activitats del grup. Caroline Gianias, presidenta de Radio Connects al Canadà, farà les funcions de Vicepresidenta.

El grup s’iniciarà oficialment el 10 de febrer, precedint el Dia Mundial de la Ràdio el 13 de febrer, amb la publicació d’una compilació en vídeo d’anuncis de marques de renom que posen en relleu la força de la ràdio i l’àudio. La compilació de vídeo està disponible a través d’aquest enllaç i es pot trobar més informació a la web oficial worldradioalliance.com.

Lucy Barrett, presidenta de la World Radio Alliance i Directora de Clients a Radiocentre Regne Unit:
“És un honor ser la primera presidenta de la recentment formada Aliança Mundial de la Ràdio. Ha arribat el moment d’unir forces i parlar amb una veu col·lectiva. Durant l’última dècada hem assistit a l’augment de formats d’àudio més comercials, com ara serveis de transmissió de música i podcasts, però el domini de la ràdio comercial en el sector roman pràcticament intacte. Però, com sol ocórrer en el món dels mitjans de comunicació, les expectatives i les percepcions relatives al creixement dels nous formats estan desconnectades d’aquesta realitat. A mesura que el món s’ha fet més
petit, amb decisions mediàtiques sovint preses en regions i continents sencers, és crucial que ens unim per explicar l’èxit de la història de la ràdio d’una manera coherent i unificada.”

Laurent Bliaut, director general, egta ta Director General Adjunt, màrqueting, Estratègia , Innovació, TF1 Pub:
“Aquesta aliança sense precedents d’associacions de ràdio mostra la voluntat i la necessitat de posar ràdio i àudio en el focus. Estic orgullós que l’EGTA sigui un dels molts organismes comercials a l’avantguarda d’aquesta interessant iniciativa, destacant els molts punts forts del nostre mitjà per als anunciants, les agències i els experts en indústria per igual.”