Una nova categoria dels Premis Pulitzer permetrà optar els programes de ràdio i de podcast als guardons gràcies al “renaixement del periodisme d’àudio”

Els organitzadors dels The Pulitzer Prizes han anunciat la creació d’una nova categoria dels premis de periodisme dirigida a la participació de la ràdio i el podcast davant el que anomenen “el renaixement del periodisme d’àudio”. El premi distingirà algun treball que serveixi a l’interès públic, un reportatge revelador i contundent.

Els Pulitzer valoraran a partir d’ara, i de manera experimental, l’excel.lència en ràdio i podcast feta als Estats Units. Pels responsables de la convocatòria, el renaixement del periodisme d’àudio durant els darrers anys ha donat lloc a una extraordinària sèrie de narracions de no ficció, que cal reconèixer. La convocatòria s’’obrirà el 16 de desembre i finalitzarà el 24 de gener del 2020.

Els Premis Pulitzer van ser establerts per Joseph Pulitzer, un periodista i editor de diaris hongarès nord-americà, que va deixar diners a la Universitat de Columbia en morir el 1911. Una part del seu llegat va servir per fundar l’Escola de Periodisme el 1912 i per establir el Premis Pulitzer, que es van atorgar per primera vegada el 1917.

+MÉS INFORMACIÓ