Una app per a persones amb discapacitat sensorial que permet gaudir del cinema i de la televisió guanya el concurs “Apps per a tots”

WhatsCine és l’app guanyadora del concurs “Apps per a tothom”, promogut per Cocemfe Barcelona dins el marc d’Smart City Hack per impulsar l’accessibilitat tecnològica i la creació de ciutats intel·ligents i humanes. La convocatòria, que també va distinguir les app Wheris i LactApp, va fer públics els guanyadors ahir a Sant Cugat del Vallès.

Els requisits per a la participació en el concurs d’app eren els següents: ser accessibles per a tothom, aportar una proposta de valor per a persones amb discapacitat, afavorir la inclusió de persones amb discapacitat auditiva, física, visual i motòrica i finalment enquadrar en un d’aquests temes: Turisme & Cultura, Mobilitat Urbana, Salut & Benestar i Ciutat Col·laborativa.

La proposta guanyadora, WhatsCine, és una app produïda a Madrid per a Android i iOS que permet gaudir del cinema i la tele a persones amb discapacitat sensorial mitjançant tres sistemes d’accessibilitat integrats en una app completament gratuïta per a l’usuari. El premi és atorgat per la Diputació de Barcelona.

El premi Best New App, atorgat per l’Ajuntament de Sant Cugat, va ser per a Wheris, una app de Barcelona que és un sistema d’impressió i àudio interactius que implementa a les imatges impreses o pistes d’àudio enllaços imperceptibles a l’oïda humà però perceptibles a les càmares i micròfons d’smartphones i tauletes (iPhone i Android). A partir d’una aplicació dissenyada per aquesta funció, permet accedir a continguts web i multimedia on-line. També permet escanejar codis QR i codis de barres.

El premi Most Popular App, atorgat per COCEMFE Barcelona, va ser per a LactApp, una app de la capital catalana capaç de detectar i oferir solucions a les dificultats que poden sorgir durant la lactància.

COCEMFE Barcelona  és el nom de la Federació d’entitats de persones amb discapacitat física i orgànica Francesc Layret.

+INFORMACIÓ