Un marcador recull violacions de la llibertat de premsa durant el COVID-19 a tot el món

L’International Press Institute recull en un marcador que es va actualitzant la xifra de casos en què no es respecta la llibertat de premsa en relació a la pandèmia del COVID-19. La xifra ja arriba quasi als 200 incidents.

Un marcador i un gràfic que es va actualitzant monitoritzen per regions mundials els casos en què el periodisme s’ha vist afectat a l’hora d’informar del COVID-19. Aquesta eina, elaborada per  l’International Press Institute (IPI), mostra 193 incidents. Aquestes xifres recullen també els motius de l’alerta que es divideixen en cinc: arrest o càrrecs judicials, restriccions en l’accés a la informació, censura, excés de regulació en les fake news, i atacs físics o verbals als periodistes.

L’IPI és una xarxa mundial d’editors, executius de mitjans i periodistes de referència. El seu objectiu és promoure i salvaguardar la llibertat de premsa, protegir la llibertat d’opinió i d’expressió, promoure el lliure flux de notícies i informació, i millorar les pràctiques del periodisme. L’associació té la seu a Àustria.

ACCÉS AL MARCADOR