Un “banc de veus” en línia recull la participació de les dones a la ràdio

El Banc de Veus és un projecte que s’ha presentat aquesta setmana amb veus de dones que han treballat a la ràdio com a locutores, actrius, editores i periodistes que pot ser consultat en línia. L’objectiu de la proposta és posar en valor la participació de les dones en la història de la ràdio. 

La proposta  Banc de Veus es presenta just ara que hi ha oberta l’exposició “Dones a les Ones” al Museu d’Història de Catalunya amb  el mateix objectiu de visibilitzar la presència de la dona a la ràdio. La web permet iniciar un viatge per les veus i els sons, les imatges i els programes de cada moment històric, aportant una experiència suggeridora per recuperar els records i reconèixer-nos en un passat comú.

L’eina posa a disposició de la ciutadania en general, però també de professionals i personal interessat en la recerca, les referències sonores i els perfils biogràfics de les dones que han treballat des dels micròfons en les distintes emissores i en cada època històrica. El projecte ha estat elaborat amb el suport de Ajuntament de Barcelona-ICUB i Associació de Dones Periodistes.

Si alguna professional vol participar en el Banc de Veus pot enviar un correu a bancdeveus@adpc.cat.

Podeu consultar i escoltar les veus aquí: https://bancdeveus.adpc.cat/