Recomanacions també en l’àmbit psicològic de protecció pels periodistes durant la COVID-19 

Diverses associacions de periodistes han presentat les seves recomanacions pels professionals en època de COVID-19. Si en un principi bàsicament es basaven en evitar la transmissió del virus, ara ja comencen a haver recomanacions en l’àmbit psicològic. Així, per exemple, en les propostes recollides pel Commitee to Protect Journalist (CPJ) també es destaquen recomanacions per al benestar psicològic del periodista.

El Commitee to Protect Journalist (CPJ)  té un seguit de recomanacions d’autoprotecció per als periodistes en època de pandèmia. Moltes de les recomanacions coincideixen amb la majoria de les que ja s’estan proposant per diversos col.lectius. Però té un apartat específic que fa referència al benestar psicològic dels professionals. En aquest apartat, demana una supervisió constant per part dels caps per saber l’estat d’ànim dels periodistes i pautes per tranquilitzar la família. L’entitat parteix del fet que es poden donar situacions traumàtiques i aconsella recomanacions sobre periodisme, traumes y salut mental.

El CPJ és una organització independent i sense ànim de lucre amb seu a Nova York que promou la llibertat de premsa a tot el món. Defensa el dret dels periodistes a informar de forma segura i sense por de represàlies.

PODEU CONSULTAR LES RECOMANACIONS AQUÍ