Ràdio DAB o per streaming? Una aplicació per smartphone triarà per tu la millor manera d’escoltar-la

Aquesta setmana Radioplayer –organització sense afany de lucre formada per la BBC i la ràdio comercial- ha fet una demostració d’una app híbrida que s’instal·larà al model d’smartphone LG Stylus 2, venut a la Gran Bretanya i Noruega. L’aplicació és capaç de commutar intel·ligentment com escoltar la ràdio des del mòbil i passar de la senyal digital (DAB) a l’streming o viceversa dependent de la qualitat del senyal.

La ràdio DAB -que al nostre país està pendent d’implantar-se- utilitza menys dades i energia de la bateria que l’streaming. En les primeres proves de la nova aplicació híbrida, en escoltar més d’una estació DAB, es va veure que s’utilitza cinc vegades menys energia que durant la transmissió de la mateixa estació en 4G.

Aquest innovador nou telèfon portarà avantatges de recepció, cost i durada de la bateria als oients i amb l’aportació de la primera aplicació Radioplayer híbrida del món, el Regne Unit ofereix una experiència de ràdio digital millor, mitjançant la combinació de l’emissió de ràdio DAB amb el lliurament IP d’informació i imatges.

+Informació