Avui, Dia Mundial de la Ràdio. Celebrem-ho amb molta ràdio des del país on es fa la millor ràdio.

Des de fa tres anys, la UNESCO marca el 13 de febrer com a Dia Mundial de la Ràdio. La data fa referència al dia de l’any 1946 en què es va crear Ràdio Nacions Unides. Els objectius de la jornada són conscienciar el públic i els mitjans de comunicació sobre la importància de la ràdio; animar els encarregats de prendre decisions a crear i oferir accés a la informació a través de la ràdio; així com millorar les xarxes i la cooperació internacional entre els organismes de radiodifusió.

La UNESCO posa a disposició de tots els professionals i amateurs que fan ràdio una web en què explica els objectius i les propostes principals de debat per a cada edició de la jornada. En aquesta web, es poden incloure els esdeveniments que s’hagin organitzat amb motiu de la celebració: www.diamundialradio.org

A la imatge que s’adjunta s’inclou el logo de la commemoració i una imatge de 1937 (Nen davant el micro de RAC, possiblement inspirat en “El més petits de tots”. Fons Generalitat – Segona República /Arxiu Nacional de Catalunya).