X

Edicions Anteriors

12a EDICIÓ PREMIS RÀDIO ASSOCIACIÓ (10-5-2012)

ELS ÒSCARS DE “LA COMPETÈNCIA” PRESENTEN LA 12 EDICIÓ DELS PREMIS RÀDIO ASSOCIACIÓ AMB ELS GUANYADORS MÉS SOLIDARIS

 El passat 10 de maig l’Auditori ONCE de Barcelona va acollir la festa de lliurament dels 12ns Premis Ràdio Associació, organitzats per Ràdio Associació de Catalunya i presentats impecablement per Òscar Dalmau i Òscar Andreu. Una de les novetats destacades de l’edició d’enguany ha estat la instauració d’una reproducció de l’antic micròfon de Ràdio Associació de Catalunya de l’època de la República com a distintiu per als guanyadors.

El president de Ràdio Associació, Jordi Margarit, va iniciar l’acte amb un parlament en què va felicitar tots els premiats fent una menció especial a Catalunya Música ja que justament aquell 10 de maig, celebrava el seu 25é aniversari. Margarit considera que aquesta emissora és un signe d’identitat nacional fonamental que acosta Catalunya als estats sobretot europeus, que disposen d’un canal públic de difusió de la música clàssica composta i interpretada fonamentalment per músics del país. Arran d’aquesta idea, va qualificar els premis com la referència professional en l’àmbit de la comunicació als territoris de parla catalana. Va fer a més, una clara referència a les preocupacions socials que afecten la nostra societat i ha reclamat una autoexigència tan a empreses -públiques o privades- com als seus professionals, per treballar amb la seriositat i rigor que la societat reclama davant el moment tan crític que vivim. Front a la desorientació general, Margarit afirmava que “No es vol saber només què passa sinó el per què passa”. Finalment aquesta responsabilitat la va emmarcat en el fet que mai la ràdio pensada, escrita i dita en català, havia tingut el seguiment diari actual que l’últim EGM quantifica en més d’un milió vuit-centes mil persones.

A continuació, es van atorgar les Mencions d’Honor per part del director general de Mitjans de Comunicació de la Generalitat de Catalunya, Antoni Molons. Van recollir el reconeixement, la Plataforma en suport de RTV Mallorca -representada per l’ex directora de la televisió, Marisa Goñi, Rosa Badia, Albert Malla i Jordi Orozco, director de 8TV, en nom d’Alfons Arús.

 

 

Tot seguit, la vicepresidenta de Ràdio Associació, Margarida Moles, va lliurar el premi audiovisual “Guardó 1924” al programa “No me les puc treure del cap”, recollit per Roger de Gràcia i l’equip de TV3 que l’ha fet possible.

El premi Ràdio Associació al millor programa local va ser per “Pa ciència la nostra”, presentat per Sants 3 Ràdio. En aquest apartat, van tenir una menció de qualitat el programa “Els quatre cantons”, de Ràdio Banyoles, i “Recerques” de Ràdio Sant Vicenç dels Horts. Joan Manuel Treserras, membre del jurat, va fer el lliurament de guardons a les ràdios locals.

El premi Ràdio Associació a la Innovació, lliurat pel president del jurat Carles Solà, va ser pel programa “Punt Org” de Ràdio Estel . Com a mencions de qualitat es van destacar els programes “La plaça dels gegants” de Ràdio Sant Joan Les Fonts , i la “Borsa de treball d’El món a Rac 1”, recollit per Jordi Basté.

El vicepresident de Ràdio Associació, Jordi Maluquer, va fer lliurament als 25 anys de Catalunya Música com a millor programa de Ràdio. Van obtenir una menció de qualitat el programa “Solidaris” de Catalunya Ràdio, i “Gabinet de crisi” d’IB3 Ràdio de Palma.

La periodista Marta Romagosa, guanyadora de la categoria com a millor professional l’any passat, va fer lliurament del premi al guanyador d’aquest any, Vadó Lladó.

Cal recordar que el jurat dels premis està format per Carles Solà, president, Joan Manuel Treserras, Assumpció Maresma, Imma Tubella i Jordi Margarit.

L’acte va finalitzar amb el parlament del conseller d’interior de la Generalitat de Catalunya, Felip Puig, i amb la foto de grup de tots els guanyadors.

11a EDICIÓ PREMIS RÀDIO ASSOCIACIÓ (7-4-2011)

L’ONZENA EDICIÓ DELS PREMIS RÀDIO ASSOCIACIÓ ANUNCIA UNA COL·LABORACIÓ DE L’ENTITAT AMB LA UOC

Aquest 7 d’abril passat, Ràdio Associació de Catalunya organitzava per onzena vegada la gala de lliurament dels premis Ràdio Associació. El seu president, Jordi Margarit, aprofitava l’esdeveniment per anunciar un conveni de col·laboració amb la UOC en què la cooperativa radiofònica es convertirà en referent.

La gala, celebrada a l’auditori de l’ONCE de Barcelona, va ser presentada per l’equip del programa de RAC1 “la segona Hora”, amb Quim Morales i Candela Figueras, i la intervenció de Jair Dominguez i Xavier Pérez Esquerdo.

La festa va començar amb el discurs del president de Ràdio Associació, Jordi Margarit, que va anunciar que en breu, el Consell de Govern de la UOC i el Consell Rector de RAC, SCCL, signaran un conveni de col·laboració pel qual anomenaran els estudis de Ràdio que es cursen en aquesta Universitat, “Aula Ràdio Associació de Catalunya”. Així doncs, les noves generacions de professionals avançaran en els seus coneixements, a partir del referent Ràdio Associació.

El lliurament de premis va començar un any més amb les mencions d’honor, que va anar a càrrec de Pepa Palau . Els homenatjats van ser Joan Armengol, Adelina Castillejo, Joan Anton Ramoneda i Mari Pau Huguet.

Tot seguit, va arribar el premi Guardó 1924, adreçat a l’àmbit audiovisual, que va ser pel Canal Super 3 de Televisió de Catalunya. El guardó va ser atorgat per Toni Clapés.

 

Els premi al millor programa de ràdio local, lliurat per Carles Solà, president del jurat dels premis, va ser pel programa “Solituds”, presentat per Ràdio Sant Joan Les Fonts. En aquest apartat, van tenir mencions de qualitat, “Ningú no és perfecte”, de Ràdio Salt, i “La penya del Morro”, de Ràdio Desvern.

El premi Ràdio Associació d’Innovació va ser pel Projecte IMTV-un canal de podcasting, de la Institució Montserrat, Societat Cooperativa. La menció de qualitat va ser per la programació de suport de la Federació de Ràdios Locals. Els premis d’aquest apartat van ser lliurats per Neus Bonet.

El millor programa de Ràdio va ser per a “La Competència”, de Rac1, recollit per l’equip del programa, encapçalat per Òscar Andreu i Òscar Dalmau. Va fer el lliurament del premi Justo Molinero. Com a mencions de qualitat d’aquest apartat es van reconèixer els programes “D’avui no passa”, presentat per Ràdio 4, “El crepuscle encén estels”, presentat per IB3 Ràdio, de Ciutat de Palma, i “Tot gira” de Catalunya Ràdio.

Finalment, un dels reconeixements més esperats de la nit, el premi al millor professional, va ser per Marta Romagosa, lliurat per la vicepresidenta del govern, Joana Ortega.

Un any més, el jurat va estar format per Carles Solà, com a president, Joan Manuel Treserras, Assumpció Maresma, Imma Tubella i Jordi Margarit.

L’acte va comptar amb la col·laboració musical, sempre especial, de la cobla Contemporània.

10a EDICIÓ PREMIS RÀDIO ASSOCIACIÓ (25-3-2010)

FESTA DE LA RÀDIO EN ELS 10 ANYS DELS PREMIS RÀDIO ASSOCIACIÓ

L’acte de lliurament dels 10ns Premis Ràdio Associació corresponents a l’any 2009 es va celebrar el passat 25 de març a l’Auditori Axa de Barcelona. Era una edició especial ja que se celebraven els 10 anys de la instauració d’aquests guardons; 10 anys assaborint l’èxit.

La festa va començar amb un repàs de la història de Ràdio Associació. Jordi Margarit, president de Ràdio Associació de Catalunya (RAC), va explicar els fets més importants de la història de l’entitat mitjançant tres vídeos corresponents a les tres etapes de RAC: des dels inicis fins a la dictadura de Franco, la recuperació amb la democràcia dins el grup d’emissores de la Generalitat de Catalunya, i l’acord amb el grup Godó, on es crea RAC 1. Margarit va fer la seva intervenció amb una peça única: un micròfon de RAC de la primera època. L’acompanyament musical per part de la Cobla Contemporània, dirigida per Daniel Gasulla, va contribuir al carácter especialment festiu d’aquesta edició.

Ràdio Associació -amb veu del president i de la vicepresidenta, Margarida Moles, ambdós presentadors de l’acte- va voler agrair en primer lloc la tasca del jurat que durant 10 anys ha col.laborat amb l’entitat: Assumpció Maresma, Joan Manuel Treserras, Imma Tubella, Carles Solà i Jordi Margarit. I en anteriors ocasions, d’Hermann Bonnin i d’Enric Frigola. L’Honorable Carles Solà es va dirigir alesmores al públic en nom del jurat tot recordant aquesta tasca al llarg de les diferents edicions.

Els reconeixements van començar amb les mencions d’honor, atorgades per Josep M. Bachs, menció d’honor 2005. La primera va ser per la Iniciativa legislativa popular “Televisió Sense Fronteras”, recollida per Vicent Sanchis en representació d’Acció Cultural del País Valencià. La segona menció, pels 10 anys de la Xarxa de Televisions Locals, recollida per Marc Melillas. La tercera per Jordi Estadella per la seva llarga i profitosa trajectòria professional, plena d’imaginació i creativitat que validen el seu tarannà de bon comunicador . I la quarta, per Pepa Palau, pels anys dedicats a la professió i per haver estat una de les persones més actives a l’hora de recuperar els mitjans catalans de comunicació audiovisual.
El Guardó 1924, premi audiovisual, va ser pel programa Afers Exteriors, recollit pel periodista Miquel Calçada. El premis va ser lliurat per Albert Om, guanyador de la primera edició d’aquesta categoria.

 

Els premis de la categoria al millor programa de ràdio local van ser lliurats per Enric Molla, guanyador d’aquest guardó el 2005. El premi va ser per “El Club de les oportunitats”, de Ràdio Bon Matí, recollit per Gerard Pol, director, Josep Roca, director del programa Víctor Díaz i Joan Gol, membres de l’equip. També es van atorgar dues mencions de qualitat. Una pel programa “Del no passaran al cara al sol” de Ràdio Barberà; i l’altre, per “L’edat del pavo”, de Ràdio Mollet.

L’apartat de premis a la innovació va ser conduït per Jordi Basté, premi 2004 d’aquesta categoria. El premi va ser pels 10 anys de RAC1, recollit per Eugeni Sallent, director general de Radiocat XXI. La menció de qualitat va ser per Francesc Triola, director general de Com Ràdio.

Manel Fuentes, guanyador del premi 2001 al millor programa de ràdio amb “Problemes Domèstics”, va lliurar el premi d’aquesta categoria a l’equip d'”Eduqueu les criatures”, encapçalat per Carles Capdevila i Lluís Gavaldà. Les mencions de qualitat van ser per “La Volta al dia en 80 noms”, d’Ona Mallorca, i “La graderia” d’Ona FM .

El reconeixement al millor professional va ser lliurat per Josep Cuní, que va rebre aquest premi en la tercera edició. El jurat va atorgat el guardó a Joan M. Pou per haver avançat en la concepció d’espectacle de les transmissions esportives i per coordinar un equip professional que ha sabut omplir d’emoció, una temporada molt i molt especial.

L’acte va finalitzat amb la intervenció del Honorable conseller de cultura, Joan Manuel Treserras i amb una actuació conjunta de la cobla i una representació de la Colla Mare-Nostrum.

Per acabar es va fer la tradicional foto de grup.

9a EDICIÓ PREMIS RÀDIO ASSOCIACIÓ (14-5-2009)

LA COMUNICACIÓ I LA CRISI, PRESENTS A L’ACTE DE LLIURAMENT DELS 9ENS PREMIS RÀDIO ASSOCIACIÓ

L’acte de lliurament dels 9ens premis Ràdio Associació ha tingut com a element de debat l’afectació de l’actual període de crisi en l’àmbit de la comunicació. La trobada, que s’ha celebrat avui a l’Auditori Axa de Barcelona, ha estat presentada pels periodistes Neus Bonet i Jordi Basté, i ha aplegat més de 350 persones en un acte presidit pel conseller de cultura de la Generalitat de Catalunya, Joan Manuel Treserras.

El lliurament dels 9ens premis de Ràdio Associació s’ha iniciat amb el parlament de Jordi Margarit, president del Consell Rector de Ràdio Associació de Catalunya. Margarit ha fet notar que en temps de crisi, cal posar èmfasi en la responsabilitat i el rigor informatiu dels professionals de la informació. Les empreses de la seva banda, han de fer un esforç per potenciar tan el nombre com la qualificació d’aquests professionals. El públic està molt atent al que diem i, necessita una informació el més elaborada, seriosa i contrastada possible.

Enric Pujadas, president del Grup Bassat-Ogilvy, ha fet una intervenció titulada “La comunicació en temps de crisi”, en què ha exposat que en temps de crisi, cal potenciar el talent innovador, tot recordant que la crisi requereix missatges clars, comprensibles i adequat al que ens preocupa.

El periodista Manuel Borrell ha recollit el premi al millor professional de Ràdio de mans de Toni Clapés, millor professional de la passada edició dels guardons, per l’esforç, la trajectòria i la capacitat professional demostrada al servei de la informació radiofònica diària, segons manifesta el jurat dels guardons format per Carles Solà, president, Assumpció Maresma, Jordi Margarit, Joan Manuel Tresserras i Imma Tubella.

El guardó “1924” d’àmbit audiovisual, recollit pel director Manuel Raya, ha estat per a Canal 3/24 de Televisió de Catalunya pels seus cinc anys d’audiència consolidada, liderant l’oferta de televisió informativa.

Xavier Grasset ha recollit el premi al millor programa de ràdio per “L’Oracle” de Catalunya Ràdio. Les mencions de qualitat han estat per “Cel Obert”, de Ràdio 4, i “Latitud 39″ d’IB3 Ràdio.

El premi de Ràdio Associació a la innovació ha estat rebut per Sergi Sabaté i Marc Pijuan pel programa “Toc d’Hoquei” de Ràdio Vic. El jurat ha valorat l’excel·lent realització del programa esportiu que aporta novetats quant a la concepció, producció i la difusió. Les mencions de qualitat d’aquesta categoria han estat per Ràdio Banyoles i “Programació Sindicada” de COM Ràdio.

Toni Saez ha rebut el premi al millor programa de ràdio local per “Hores Extres”, de Ràdio Premià de Mar, segons el jurat per la presentació d’alternatives per viure una jornada festiva i relaxada. Les mencions de qualitat han estat per “Rubí or not Rubí”, de Ràdio Rubí, i per “Dos i dos són 22″, d’Ona Mallorca, de Palma.

Les mencions d’honor han estat recollides, en primer lloc, per Manel Ramon, president de la Federació de Ràdios Locals per la seva iniciativa de promoure la confecció del primer Llibre Blanc de la Ràdio Local Pública. Saül Gordillo, director de l’Agència Catalana de Notícies ha recollit la menció d’honor per als primers 10 anys de servei a la comunicació immediata del país i per la utilització dels diferents instruments de suport mediàtic. José Rodríguez, ha rebut la menció de Link Comunicacions, S.A, pels més de 25 anys dedicats al disseny, la fabricació i la distribució d’equips professionals per a la radiodifusió, amb tecnologia pròpia. I Josep Maria Francino i Arenillas, ha rebut una menció d’honor per la seva llarga i profitosa trajectòria professional, al servei de la ràdio del país, tant pública com privada, tant local com d’àmbit nacional i estatal.

Per finalitzar l’acte, el conseller de cultura de la Generalitat de Catalunya, Joan Manuel Tresserras, ha destacat que la ràdio és el mitjà en què en menys temps s’ha progressat més pel que fa al català. A la vegada, el conseller ha fet una crida a incrementar l’exigència i la voluntat de rigor perquè hi ha un pes molt important de la ràdio davant la situació de descrèdit actual de la política.

A l’acte, que ha estat complementat per les excepcionals imitacions de Pep Plaza, hi han assistit professionals i personalitats del món empresarial de la comunicació dels territoris de parla catalana.

8a EDICIÓ PREMIS RÀDIO ASSOCIACIÓ (8-5-2008)

ACTE DE LLIURAMETN DELS 8NS PREMIS RÀDIO ASSOCIACIÓ

El referent professional i empresarial que va representar Ràdio Associació als anys 30, van centrar la salutació del president de Ràdio Associació de Catalunya, Jordi Margarit, en l’inici de la cerimònia de lliurament dels 8ns Premis Ràdio Associació celebrada a l’auditori de la Torre Agbar de Barcelona, dijous 8 de maig.

Salvador Escamilla mort fa poques setmanes i Jordi Sánchez Pañella, vice-president de la RAC desaparegut fa dos anys, van ser els altres dos noms que Margarit va utilitzar per introduir els valors que signifiquen i dignifiquen els premis Ràdio Associació:

“Una convocatòria oberta a professionals i empreses audiovisuals públiques o privades, tan locals com nacionals, quin àmbit de cobertura és el del territori on es parla la nostra llengua: Catalunya, València, Catalunya Nord, Illes i Andorra. Una acció singular feta a més, des de l’àmbit privat”.

El Periodista Queco Novell conegut últimament per les seves intervencions al programa Polònia però de llarga trajectòria professional, va versar sobre la llibertat d’expressió en un dinàmic parlament on va contrastar l’exercici professional amb les traves i pressions de tota mena que rep el sector.

Àngel Casas, Enric Frigola i Ricard Pascual van recollir les seves mencions d’Honor com a premi a les respectives trajectòries professionals abastament conegudes. Joan Roura sots cap d’Internacional de Televisió de Catalunya, va recollir la menció d’honor a l’emissora RamFM de Ramal·lah .

Júlia Otero recollia i agraïa al jurat en nom del seu equip, la concessió del premi audiovisual de la convocatòria, el Guardó 1924.

Després que el grup a capella De Calaix, oferís quatre temes musicals que van acabar amb una selecció d’anuncis radiofònics històrics, els representants de les emissores Aldaia Ràdio, Taradell FM i Ràdio Cassà van recollir els corresponents diplomes i Premi al millor programa de Ràdio Local.

Aquest any el jurat va voler distingir i fer èmfasi a l’hora de lliurar el Premi d’Innovació, a l’esforç i ajustament a les qualitats de la convocatòria d’aquest apartat a Ràdio Sant Cugat que ha convertit el seu treball en una estructura TIC.

En l’àmbit de millor programa de ràdio, Catalunya Ràdio per En Guàrdia, va recollir aquesta distinció compartint apartat amb les mencions de qualitat adreçades a Serendípia de Com Ràdio i SottoVoce de la Ràdio Nacional d’Andorra.

Finalment Toni Clapés recollia el premi a millor professional que li va lliurar el president de la Generalitat de Catalunya, Molt Honorable José Montilla.

Per acabar l’acte, Roger de Gràcia que va presentar la cerimònia, va convidar en nom dels organitzador a un pica-pica i a fer la foto final amb tots els premiats a l’escenari.

7a EDICIÓ PREMIS RÀDIO ASSOCIACIÓ (26-4-2007)

LLIURAMENT DELS 7NS PREMIS RÀDIO ASSOCIACIÓ A LA TORRE AGBAR

El periodista Àlex Gorina, presentador del programa La finestra indiscreta a Catalunya Ràdio, ha rebut el premi Ràdio Associació de Catalunya al millor professional de la ràdio. Altres programes que han estat guardonats són El món a RAC1 i Polònia, de TV3. La cerimònia va tenir lloc aquest 26 d’abril a la Torre Agbar de Barcelona amb una nodrida presència de professionals de la comunicació.

L’acte, presentat pel locutor Vadó Lladó, va començar amb un parlament del president de Ràdio Associació, Jordi Margarit, que va fer un repàs del paper històric de l’entitat i va fer una crida als polítics per evitar que es tanquin els repetidors de TV3 al País Valencià.

Tot seguit, la rectora de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC), Imma Tubella, va presentar una conferència amb el títol Generació C: ciutadans o periodistes. Tubella va exposar com l’accés global a internet fa que qualsevol usuari pugui esdevenir emissor d’informació.

El jurat -format per CARLES SOLÀ, ASSUMPCIÓ MARESMA, JORDI MARGARIT, JOAN MANUEL TRESSERRAS i IMMA TUBELLA- va acordar concedir el premi al millor professional a Àlex Gorina, per “la seva reconeguda trajectòria professional basada en la difícil creació d’un llenguatge i d’unes propostes radiofòniques, que tenen com a base les imatges i els guions cinematogràfics”.

D’altra banda, pel seu rigor, el bon humor i per el treball i cohesió de tot un equip de producció, realització i presentació, així com per haver aconseguit en un període de temps molt curt, fer-se un lloc important en les preferències de l’audiència, li ha valgut a El món a Rac 1 fer-se amb el premi al millor programa. El va recollir el conductor Xavier Bosch.

La Patum Universal-Transmissió de la Patum, de Ràdio Berga, ha aconsseguit el guardó al millor programa de radio local, per oferir amb èxit la transmissió radiofònica d’un espectacle viu, aplicant totes les possibilitats del llenguatge radiofònic, a una festivitat amb valor eminentment visual. En aquesta categoría, les mencions de qualitat han recaigut en al programaL’empelt verd, presentat per Ritmo FM 104.6, d’Ontinyent; i a al programa Laboratori, presentat per Ràdio Sant Boi, de Sant Boi de Llobregat.

L’emissora iCAT fm, de Catalunya Ràdio ha estat galardonada amb el premi a la millor proposta d’innovació, per la oferta d’un nou concepte de programació musical, que combina i estimula la utilització de diferents suports tecnològics i que protagonitza tan l’emissor com el receptor. El jurat també ha fet menció de qualitat al programa Història dels Mundials de Futbol – D’Uruguai, de COM Ràdio.

L’únic reconeixement audiovisual que concedeix l’associació, el guardó 1924, ha estat pel programa Polònia, de TV3, “per l’encertat desenvolupament d’un gènere televisiu tan complex com és l’humor aplicat a l’actualitat política”.

Per altra banda, el jurat ha otorgat mencions d’honor a Miquel Armengol, Irene Mir Marimon i Antoni Serra Camarasa, així com a Acció Cultural del País Valencià – per la contribució a la difusió arreu del País, de la ràdio i televisió feta en llengua catalana-, i al Club Super 3 de Televisió de Catalunya, per la consecució d’un milió de socis i consolidació d’una programació infantil d’indubtable personalitat.

L’acte va finalitzar amb el parlament del conseller de cultura i mitjans de comunicació, Joan Manuel Treserras.

6a EDICIÓ PREMIS RÀDIO ASSOCIACIÓ (21-3-2006)

JORDI BASTÉ GUANYA EL PREMI AL MILLOR PROFESSIONAL EN ELS 6ns PREMIS RÀDIO ASSOCIACIÓ

El passat 21 de març de 2006 es va reunir a Barcelona els membres del jurat de la sisena edició dels PREMIS RÀDIO ASSOCIACIÓ que van atorgar el premi al millor professional a Jordi Basté, actualment periodista esportiu de RAC1.

El jurat -integrat pel conseller d’universitats Carles Solà i Ferrando, com a president; Assumpció Maresma i Mata, Jordi Margarit i Sanmartí, Joan Manuel Tresserras i Gaju, Imma Tubella i Casadevall, amb Montserrat Agell i Callís com a secretària- va decidir atorgar també aquests altres premis:

MENCIONS D’HONOR:

– A l’informatiu INFO-K del canal K3 de Televisió de Catalunya, pels cinc anys continuats i 1.000 edicions, adreçades a parlar de l’actualitat en general des d’una perspectiva i llenguatge plenament juvenils.

– A Rita Marzoa Font, per haver realitzat una proposta radiofònica jove i representativa de la realitat social dels Països Catalans –Si més no-, coincidint plenament amb l’esperit i formulació dels Premis Ràdio Associació.
– A Josep Maria Bachs Torner, per la seva llarga i valorada trajectòria professional a la ràdio i per haver conreat, amb eficàcia, diferents gèneres de la comunicació audiovisual.

PREMI RÀDIO ASSOCIACIÓ AL MILLOR PROGRAMA DE RÀDIO LOCAL

El jurat va premiar amb la menció de qualitat a:
– Bon dia, menuts, presentat per Ràdio Tordera per la recerca i producció amb encert, d’una proposta radiofònica adreçada al públic més jove.
– Club 7, presentat per Nova Ràdio Lloret, de Lloret de Mar per una bona incorporació del cinema a la perspectiva d’anàlisi i debat radiofònic local.

El Jurat va atorgar el Premi a:

– Després del silenci, una visió de Sant Celoni, presentat per Punt 7, Ràdio Sant Celoni pel seu bon nivell de realització i per un bon treball de contextualització històrica i de relació entre la notícia més pròxima i la d’àmbit general.

PREMI RÀDIO ASSOCIACIÓ AL MILLOR PROGRAMA D’INNOVACIÓ

El jurat va premiar amb la menció de qualitat a:

– Rac1ncentrat, presentat per RAC1 per haver sabut relacionar una producció radiofònica convencional, amb les possibilitats de difusió que ofereixen les tecnologies més noves i, així, fidelitzar l’audiència.
– IV Campionat Catalunya Rally Viladrau 2005, presentat per Ràdio Taradell per l’esforç de producció i realització que suposa la cobertura d’un esdeveniment d’aquestes característiques, feta des d’un mitjà de comunicació local.

El Jurat va atorgar el Premi a:

– Freakandó matiner, presentat per RAC105 per l’assoliment d’una fórmula de programa despertador musical, plenament singular i que ha marcat tendències en el panorama radiofònic del país.

PREMI RÀDIO ASSOCIACIÓ AL MILLOR PROGRAMA DE RÀDIO

El jurat va premiar amb la menció de qualitat a:
– La Divina Comèdia, presentat per Com Ràdio per l’efectivitat del tractament, en clau d’humor, de temes d’indubtable actualitat i transcendència.

El Jurat va atorgar el Premi a:
Els viatgers de la Gran Anaconda, presentat per Catalunya Ràdio per un treball de producció, guió, ambientació, realització i presentació radiofònica excel·lents, desenvolupats de manera permanent durant la seva dilatada presència en antena.

 PREMI RÀDIO ASSOCIACIÓ AL MILLOR PROFESSIONAL

El jurat acorda per unanimitat atorgar el premi a Jordi Basté i Duran per l’esforç, trajectòria i capacitat professional demostrada, a l’hora de crear i desenvolupar amb èxit diferents propostes de programació radiofònica esportiva.
GUARDÓ 1924

Des dels Premis Ràdio Associació 2003, el jurat vol premiar la producció en català dins de l’àmbit àudiovisual, és a dir televisió, publicitat, cinema … per tant agències, empreses, creatius, actors, presentadors, directors, realitzadors, programes, espots, pel·lícules, etcètera, amb el Guardó 1924, que rep aquest nom per ser l’any de la posada en marxa per l’Associació Nacional de Radiodifusió, del primer mitjà de comunicació parlat: Ràdio Barcelona.

El jurat va proposar i concedir atorgar el Guardó “1924”, al programa “EL CLUB”, de Televisió de Catalunya per haver sabut liderar una franja horària comercial i professionalment molt competitiva, amb una proposta jove, nova, seriosa i alhora divertida. Tot un aire nou a l’oferta televisiva de tarda.

 5a EDICIÓ PREMIS RÀDIO ASSOCIACIÓ (28-4-2005)

CINQUENS PREMIS RÀDIO ASSOCIACIÓ-DIA DE LA RÀDIO EN CATALÀ 

Els PREMIS RÀDIO ASSOCIACIÓ, creats amb ànim de continuïtat per la Societat Cooperativa Ràdio Associació de Catalunya i concedits per primera vegada l’any 2000, tenen la intenció de distingir i premiar els professionals de la ràdio i els millors programes de l’any anterior. Tanmateix, i des de l’edició de l’any 2003, els Premis Ràdio Associació volen distingir també la tasca feta en l’àmbit àudiovisual (cinema, televisió i publicitat) en llengua catalana amb el premi 1924, any de la creació de Ràdio Associació de Catalunya i any també de la primera emissió de ràdio a Catalunya i en català.

Podien optar als CINQUENS PREMIS RÀDIO ASSOCIACIÓ tots els programes en català difosos arreu dels territoris de parla catalana, sense cap altra condició que el fet d’haver estat emesos entre l’1 de setembre de l’any 2003 i el 31 de juliol de l’any 2004.

El dijous 28 d’abril de 2005 es va fer l’acte de lliurament dels premis a l’Auditori de la Facultat de Psicologia, Ciències de l’Educació i de l’Esport Blanquerna, de la Universitat Ramon Llull.
Cada categoria donava opció a dues mencions de qualitat en forma de diploma, i de diploma i una escultura creada per l’artista Pepa de Haro, per al titular del premi.
El jurat dels premis d’aquesta cinquena edició, integrat per les senyores Imma Tubella i Assumpció Maresma, els senyors Joan Manuel Tresserras i Jordi Margarit, Montserrat Agell com a secretària i l’Honorable senyor Carles Solà i Ferrando com a president, va distingir les següents propostes:

PREMI RÀDIO ASSOCIACIÓ AL MILLOR PROGRAMA DE RÀDIO LOCAL

El jurat va premiar amb la menció de qualitat a:
– La Diada, una necessitat?, presentat per Punt 7 Ràdio, de Sant Celoni, per haver motivat el coneixement de la història de Catalunya, en un programa adreçat a persones nascudes tant aquí com a fora del país.
– Passejant per Menorca, en la seva edició especial “està nevant a Menorca”, i presentat per Ràdio Balear, per haver convertit una anècdota climàtica en una oportunitat immillorable de conèixer les il·lusions, passions o decepcions, és a dir: la vida dels ciutadans i ciutadanes, narrada pels mateixos protagonistes.

El Jurat va atorgar el Premi a:
Dones a l’ona, presentat per Ràdio Pineda, per haver sabut despertar l’interès, tant de dones com d’homes, sobre un seguit de temes generals que afecten la realitat local, analitzant-los des d’una perspectiva femenina

 PREMI RÀDIO ASSOCIACIÓ AL MILLOR PROGRAMA D’INNOVACIÓ

El jurat va premiar amb la menció de qualitat a:
– Una mala tarda la té qualsevol, presentat per Ràdio 4, per haver sabut conjugar ficció i història, amb l’humor com a gènere radiofònic.
Scratch, presentat per COM-Ràdio, per haver portat a les ones tota mena d’expressions de la creativitat juvenil, en una realització de marcat accent avantguardista

El Jurat va atorgar el Premi a:
– Els mansos al Turó de l’Home, presentat per Ràdio Manlleu, per haver demostrat que, en comunicació, la imaginació creativa és més important que tots els recursos tècnics i econòmics imaginables.

– Transmissió des de Fresno, Estats Units, del Congrés de la Federació Internacional de Patinatge, presentat per RAC 1, per haver sabut mantenir l’interès d’una transmissió radiofònica durant tot un programa (“Tu diràs!”) i per haver aconseguit un ampli ressò d’audiència, en un moment de gran transcendència pel futur de l’esport català.

PREMI RÀDIO ASSOCIACIÓ AL MILLOR PROGRAMA DE RÀDIO

El jurat va premiar amb la menció de qualitat a:
– Això no és tot, presentat per Onda Cero Radio, per la bona realització i l’amenitat aconseguides en l’execució d’un magazín de servei.
– Dies de Música, presentat per Catalunya Música, per l’excel·lent treball de documentació, guionatge i edició radiofònica sobre la història de la música i el seu entorn social.

El Jurat va atorgar el Premi a:
Sense Fronteres, presentat per Catalunya Ràdio, per haver sabut construir una proposta d’apropament, rigorós i professional, a la vida diària de catalans i catalanes de tota condició social, establerts arreu del món.

PREMI RÀDIO ASSOCIACIÓ AL MILLOR PROFESSIONAL.

Des de la primera edició dels Premis Ràdio Associació, és el propi jurat qui proposa i concedeix el premi al professional de ràdio que més s’ha distingit la darrera temporada. En la seva cinquena edició, el jurat va voler distingir amb aquest guardó a
Neus Bonet i Bagant per la seva trajectòria professional, desenvolupada en l’àmbit local, comarcal i nacional. Per la valentia i el rigor demostrats en l’assumpció de responsabilitats ben diverses, relacionades sempre amb la comunicació radiofònica

GUARDÓ 1924

El jurat va proposar i concedir el segon Guardó 1924 a la sèrie Porca Misèria, de TV3, per haver sabut encaixar en una mateixa sèrie dramàtica aspectes de relació social tan diversos com els de la parella, la feina o fins i tot la ciència, defugint banalitats i resolucions allunyades de la realitat, així com per l’ excel·lent direcció, realització i interpretació dels seus protagonistes.

MENCIONS HONORÍFIQUES:

El jurat va atorgar les següents mencions d’honor:
– Al programa Àgora, del Canal 33, pels cinc anys de debat continuat sobre els temes polítics i socials més actuals.
– Al programa La Guardiola, de Ràdio Valira, per haver assolit una fórmula d’èxit tenint com a base un concurs radiofònic, el més antic que es realitza a la ràdio andorrana.
– Al programa L’altra ràdio, de Ràdio 4, els seus 25 anys d’emissió i per haver esdevingut tot un referent radiofònic en temàtiques àudiovisuals.                      – A la campanya Cap nen sense joguina, de Ràdio Barcelona, per haver sabut despertar la generositat i la solidaritat dels oients envers aquells qui necessiten més escalf humà.

Com a acte previ al lliurament dels Cinquens Premis Ràdio Associació, es va dur a terme a l’Auditori de la Facultat de Psicologia, Ciències de l’Educació i de l’Esport Blanquerna, de la Universitat Ramon Llull el PRIMER DIA DE LA RÀDIO EN CATALÀ, amb la participació de COM Ràdio, RAC-1, Ràdio 4, Ona Catalana i Catalunya Ràdio.

L’acte, que va ser presentat per Núria Casanova d’Ona Catalana, Rosa Badia de Ràdio Barcelona i Nati Adell de Catalunya Ràdio, va ser obert per Jordi Margarit, president de Ràdio Associació de Catalunya, SCCL, i per un emocionat discurs de Teodor Garriga, degà de la radiodifusió catalana, que va donar la seva particular visió de la història del mitjà a casa nostra.

L’acte va comptar amb la presencia de nombrosos professionals de la Ràdio a Catalunya i va estar amenitzat per les intervencions de l’actor Toni Albà.

El lliurament dels Cinquens Premis Ràdio Associació de Catalunya va finalitzar amb un discurs de l’Honorable Sr. Carles Solà i Ferrando, conseller d’Universitats, Recerca i Societat de la Informació del Govern de Catalunya , una foto amb tots els guanyadors i una copa de cava amb tots els assistents.

4a EDICIÓ PREMIS RÀDIO ASSOCIACIÓ (25-3-2004)

4a GALA DE LLIRAMENT DELS PREMIS RÀDIO ASSOCIACIÓ 2003 

El Dijous 25 de març de 2004 es va fer l’acte de lliurament dels premis a l’Auditori de l’edifici VÈRTEX de la Universitat Politécnica de Catalunya i es van atorgar els següents guardons que, d’acord amb les bases d’aquesta 4ª edició, cada categoria donava opció a dues mencions de qualitat en forma de diploma, i de diploma i guardó pel al titular del premi.

PREMI RÀDIO ASSOCIACIÓ 2003 AL MILLOR PROGRAMA DE RÀDIO LOCAL

El jurat va premiar amb la menció de qualitat a:
– El Tobogan, presentat per Ràdio Santpedor, pel seu plantejament fet amb rigor i exigència però al mateix temps, amb voluntat de ser participatiu i distret. Tot i que alguns temes són absolutament seriosos i “adults”, s’apropen al punt de vista infantil i parteixen d’algunes de les seves perspectives.
– Dies de ràdio local, presentat per Punt Set Ràdio, de Sant Celoni, per l’esforçat treball de guió i producció radiofònica, connectant la realitat local amb la internacional i utilitzant com a nexe d’unió, la història de la pròpia emissora.

El Jurat va atorgar el Premi a:
– El teu país, presentat per Ràdio Palamòs, per ser una proposta original, imaginativa, formadora, il·lustradora i ben desenvolupada. Una molt bona combinació entre una sòlida base literària i els diferents aspectes que intervenen en la realització radiofònica.

PREMI RÀDIO ASSOCIACIÓ 2003 AL MILLOR PROGRAMA DE RÀDIO

El jurat va premiar amb la menció de qualitat a:
– Catalunya nit, presentat per Catalunya Ràdio, Per l’acurat seguiment de l’actualitat diària amb una encertada combinació de notícies i d’opinió, que l’han convertit en el referent informatiu de la ràdio de nit.
– Catalunya en plural, presentat per COM Ràdio, Per la successió d’una àmplia varietat de temes i personatges, presentats amb rigor i profunditat i amb una excel·lent tècnica radiofònica.

El Jurat va atorgar el Premi a:- Minoria absoluta, presentat per RAC 1, per l’encertat desenvolupament d’un gènere radiofònic tan complex com és l’humor aplicat a l’actualitat política, i per l’assoliment d’una proposta imaginativa que aconsegueix un seguiment massiu.

PREMI RÀDIO ASSOCIACIÓ 2003 AL MILLOR PROGRAMA D’INNOVACIÓ

El jurat va premiar amb la menció de qualitat a:
– Falques de publicitat radiofònica, presentat per Ràdio Club 25 FM, per l’originalitat dels seus guions, l’amenitat de la seva realització i l’efectivitat de les seves emissions.
– Game over, presentat per Ona Catalana, per l’oportunitat d’un programa sobre noves tecnologies, concebut per satisfer les expectatives tant del públic especialitzat com dels no iniciats, aconseguint captar l’interès de tots.

El Jurat va atorgar el Premi a:
– Transmissió en directe de la programació diaria des d’un vaixell navegant cap a Mallorca, presentat per Catalunya Ràdio, pel fet inèdit, excepcional i de qualitat que va suposar aquesta iniciativa. L’excel·lent coordinació tècnica i tecnològica, que va possibilitar l’assoliment d’una fita indiscutible en l’àmbit radiofònic actual.

 PREMI RÀDIO ASSOCIACIÓ 2003 AL MILLOR PROFESSIONAL 

Tal com passa amb la candidatura al “Guardó 1924″, és el propi jurat qui proposa i concedeix el premi al professional de ràdio que més s’ha distingit la darrera temporada.

Aquest any, i per primera vegada, aquest capítol es fa extensiu a totes les persones que intervenen en una producció o en la gestió radiofònica. Des de, per exemple la gerència a l’àrea de màrketing, passant per la redacció, locució, realització i tants d’altres.

El Jurat va atorgar el Premi a:
-Miquel Calçada i Olivella i Carles Cuní i Llaudet, del Grup Flaix, per la seva trajectòria professional i per l’assoliment d’una proposta empresarial de comunicació consolidada i coneguda, el Grup Flaix.

GUARDÓ 1924

El jurat proposa i concedeix el primer “Guardó 1924″ a MÒNICA TERRIBAS I SALA, pel plantejament innovador i l’acceptació aconseguida amb la conducció de l’informatiu diari “La nit al dia”. Destacant que la presentació del programa és l’expressió del treball d’un equip de producció i realització sòlid i ben conjuntat. Comunicació directa, informació puntual, detallada, rigorosa i amb la profunditat necessàries per a un programa d’actualitat que sap conjugar la pràctica totalitat dels gèneres informatius.

MENCIONS HONORÍFIQUES:

El jurat va atorgar les següents mencions d’honor:

– A Som Ràdio, per les seves emissions en català per a totes les Illes i d’ençà que es va crear, per tenir un paper fonamental com a plataforma de promoció d’autors i intèrprets de les Balears, de tots els estils i gèneres, i per ser una eina clau en la difusió de la música feta en la nostra llengua. Així mateix, per complir amb rigor les tasques informatives pròpies d’un mitjà de comunicació públic i convertir-se en un referent per a molts ciutadans de les Balears.
– Als 25 anys de Ràdio Rubí i Ràdio Arenys, per l’assoliment d’un nou model de comunicació local lligat a la recuperació de les institucions democràtiques en l’àmbit municipal.
– A Francina Boris i Codina, pels seus 70 anys de tasca professional ininterrompuda lligada a Ràdio Girona i als inicis de Ràdio Associació de Catalunya.

El disseny dels Premis Ràdio Associació i del Guardó 1924, han estat obra de l’artista Albert Casañé.

Abans de concedir els guardons, l’escriptor i col·laborador en espais radiofònics i televisius Sergi Pàmies va donar una conferencia, coincidint amb el debat entorn de la pressió que els poders econòmics, polítics i de tota mena exerceixen sobre les redaccions dels mitjans i en concret la televisió, sobre “un elogi … o no, de la televisió”.
L’acte, que va ser presentat per Núria Casanova d’Ona Catalana, Emma Quadrada de Catalunya Cultura i Rosa Badia de Ràdio Barcelona, va ser obert per Jordi Margarit , president de Ràdio Associació de Catalunya, SCCL i va comptar amb la presencia de nombrosos professionals de la Ràdio a Catalunya. L’acte va estar acompanyat de l’actuació del grup Barcelona Swing Serenaders i va finalitzar amb un discurs de l’Honorable Sr. Carles Solà i Ferrando, conseller d’Universitats, Recerca i Societat de la Informació del Govern de Catalunya, una foto amb tots els guanyadors i una copa de cava amb tots els assistents.

3a EDICIÓ PREMIS RÀDIO ASSOCIACIÓ (28-3-2003)

PREMIS RÀDIO ASSOCIACIÓ 2002 

El Divendres 28 de març de 2003 es va fer l’acte de lliurament dels premis a l’Auditori Winterthur de Barcelona i es van atorgar els següents guardons que, d’acord amb les bases d’aquesta 3ª edició, cada categoria donava opció a dues mencions de qualitat en forma de diploma, i de diploma i guardó pel titular del premi.
PREMI RÀDIO ASSOCIACIÓ 2002 AL MILLOR PROGRAMA DE RÀDIO LOCAL

El jurat va premiar amb la menció de qualitat a:
– Ràdio i Gent Grant, presentat per Ràdio Castellar, de Castellar del Vallès, per la tasca de seguiment de la memoria personal i col·lectiva dels seus protagonistes.
– L’Eixordador, presentat per Ràdio D.O.S.84 d’Hostalric, per l’elaboració d’una proposta imaginativa desenvolupada des d’una perspectiva local.

El Jurat va atorgar el Premi a:
– La Graderia, presentat per SER Garraf, de Vilafranca del Penedès, per l’esforç, trajectoria i capacitat professional desenvolupats entorn d’un programa esportiu d’ample ressò comarcal.

PREMI RÀDIO ASSOCIACIÓ 2002 AL MILLOR PROGRAMA DE RÀDIO

El jurat va premiar amb la menció de qualitat a:
– El Suplement, presentat per Catalunya Ràdio, per la trajectoria professional i per la consolidació d’una formula radiofònica singular per al cap de setmana.
– El Baròmetre, presentat per Ràdio Intereconomia, per l’amenitat en la presentació d’una proposta temàtica complexa i especialitzada.

El Jurat va atorgar el Premi a:
– Versió Original, presentat per Catalunya Ràdio, per l’efectivitat del tractament en clau d’humor, de temes d’indubtable actualitat i transcendència. També per l’assoliment d’un reconegut alt nivell de realització radiofònica i de treball en equip.

PREMI RÀDIO ASSOCIACIÓ 2002 AL MILLOR PROGRAMA D’INNOVACIÓ

El jurat va premiar amb la menció de qualitat a:
– Punt Calent, presentat per Flaix FM, pel caire desinhibit, obert i franc d’una nova proposta de nit.
– El Patrimoni, presentat per Ona Mallorca, pel treball de producció i realització radiofònica d’un producte de divulgació cultural gens elitista.

El Jurat va atorgar el Premi a:
– L’Hora del Pati, presenta per RAC 1, per l’assoliment d’un estil propi i singular de realització i per la recerca eficaç d’un nou model de referència en la programació radiofònica matinal.

PREMI RÀDIO ASSOCIACIÓ 2002 AL MILLOR PROFESSIONAL
El jurat va premiar amb la menció de qualitat a:
– Silvia Tarragona, de Ràdio 4, per la seva carrera a la ràdio i per la seva presència en antena que manifesta d’una manera directa, fresca i a la vegada rigorosa.

El Jurat va atorgar el Premi a:
– Josep Cuní, d’Ona Catalana, per la seva llarga i valorada trajectòria a la ràdio i per conrear amb eficàcia, diferents gèneres de la comunicació audiovisual.
MENCIONS HONORIFIQUES

El jurat va atorgar les següents mencions d’honor:

– A Flaix FM, pels deu anys de ràdio fórmula jove i actual feta des de la iniciativa privada. I per la consecució i consolidació de noves fites en tots els àmbits de la comunicació radiofònica en català.

– A Catalunya Ràdio, pels vinta anys de ràdio pública i de servei a la nostra comunitat, omplint de sentit el concepte de Ràdio Nacional de Catalunya.
– A Salvador Escamilla, pels quaranta anys de professió radiofònica, dedicació i estímul a la recuperació i utilització dels català en els mitjans de comunicació audiovisuals.

El guardó d’aquesta edició, d’inspiració gaudiniana, el va crear l’arquitecte tècnic Ramón Espel, menbre de l’equip tècnic de les obres de la Sagrada Familia.

Abans de concedir els guardons, el periodista de Catalunya Ràdio, Toni Arbones, Va donar una conferencia sobre “la Ràdio en guerra”.

L’acte, que va ser presentat per Pilar Sampietro de Ràdio 4, Núria Casanova d’Ona Catalana i Rosa Badia, va ser obert per Jordi Margarit, president de Ràdio Associació de Catalunya, SCCL i va comptar amb la presencia de nombrosos professionals de la Ràdio a Catalunya. L’acte va estar acompanyat de l’actuació del grup Barcelona Swing Serenaders i va finalitzar amb un discurs de L’Honorable Sr. Felip Puig , conseller portaveu del Govern de Catalunya, una foto amb tots els guanyadors i una copa de cava amb tots els assistents.

2a EDICIÓ PREMIS RÀDIO ASSOCIACIÓ (20-3-2002)

PREMIS RÀDIO ASSOCIACIÓ 2001 

El Dimecres 20 de març de 2002 es va fer l’acte de lliurament dels premis a l’Auditori Winterthur de Barcelona i es van atorgar els següents guardons:

PREMI RÀDIO ASSOCIACIÓ AL MILLOR PROGRAMA DE RÀDIO LOCAL

Els finalistes varen ser:

“Primera Edició”. De Ràdio Calella.
“Pandemònium”, de Ràdio Ribera FM, de Sueca.
“El Matí és Nostre”, de Ràdio Rubí.

El jurat va concedir el premi al millor programa de ràdio local a:
PRIMERA EDICIÓ, de RÀDIO CALELLA, pel seu alt nivell de realització “destacant el ritme i l’ordenament de la informació” i per un bon treball de contextualització i relació entre la notícia més pròxima i la d’àmbit més general.

PREMI RÀDIO ASSOCIACIÓ D’INNOVACIÓ

Els finalistes varen ser:
“Les Hores, de Josep Pla”, de Catalunya Informació.
“La R-Pública”, de COM Ràdio.
“L’hora del Pati “, de RAC1.

El jurat va concedir el premi d’innovació a:
LA R-PÚBLICA , de COM RÀDIO, pel bon resultat en la recerca de noves fórmules d’expressió radiofònica, desenvolupades d’una manera serena i reflexiva ben singular.

PREMI RÀDIO ASSOCIACIÓ AL MILLOR PROGRAMA DE RÀDIO

Els finalistes varen ser:
“Versió Original”, de Catalunya Ràdio
“El Tren de la historia”, d’ONA Catalana
“Problemes Domèstics”, de Catalunya Ràdio.

El jurat va concedir el premi al millor programa de ràdio a:
PROBLEMES DOMÈSTICS de RAC1, per la qualitat general del programa, el tractament de l’humor sense concessions fàcils i per la consolidació d’un estil propi de realització radiofònica.

PREMI RÀDIO ASSOCIACIÓ AL O LA MILLOR PROFESSIONAL

 El jurat va concedir el premi al o la millor professional a:

JOAQUIM MARIA PUYAL, de CATALUNYA RÀDIO, perquè amb la seva gran capacitat de comunicació, fruit del rigor i l’autoexigència, ha aconseguit un gran reconeixement popular i ser referent de molts professionals del sector audiovisual català. Va recollir el premi, en nom seu, Sergi Cutilles, membre de l’equip del programa Futbol a Catalunya Ràdio.
MENCIONS HONORIFIQUES:

El jurat va atorgar les següents mencions d’honor:

a CATALUNYA INFORMACIÓ, pels 10 anys de creació i desenvolupament en el mitja ràdio, d’una nova i solvent fórmula informativa.

a CATALUNYA MÚSICA, pels 15 anys de programació musical i per la difusió del coneixement dels nostres compositors, formacions orquestrals i intèrprets.

a RÀDIO TELE-TAXI pels seus 20 anys de comunicació, interrelació i d’integració entre la diversitat cultural que conviu en una mateixa comunitat, Catalunya.

a RÀDIO 4, pels 25 anys de treball continuat com a servei públic de radiodifusió i per la qualitat de la seva contribució a la normalització del català als mitjans de comunicació.

Els premiats van rebre un diploma acreditatiu i una escultura firmada i numerada per la seva autora, l’escultora Esperança Casas, que l’ha creat en exclusiva per a Ràdio Associació i està inspirada en les ones radiofòniques.

Abans de concedir els guardons, Linsay Cornell, cap de Plataformes Digitals de Ràdio i Música de la BBC, Vice-president tècnic de la World DAB i representant de la BBC a nivell nacional i internacional, va donar una conferencia sobre “El finançament de la Ràdio en l’era digital, l’experiència de la BBC”.

L’acte va ser presentat per Núria Casanova d’ONA CATALANA, Rosa Badia de Ràdio Barcelona i Nati Adell de Catalunya Ràdio, va ser obert per Jordi Margarit, president de la Cooperativa Ràdio Associació i va comptar amb la presencia de nombrosos professionals de la Ràdio a Catalunya. L’acte va estar acompanyat de l’actuació del grup OCUMÉ i va finalitzar amb un discurs de Francesc Codina, President del Consell de l’Audiovisual de Catalunya i una copa de cava amb tots els assistents

1a EDICIÓ PREMIS RÀDIO ASSOCIACIÓ (28-3-2001)

PREMIS RÀDIO ASSOCIACIÓ 2000 

El Dimecres 28 de març de 2001 es va fer l’acte de lliurament dels premis al museu d’Història de Catalunya i es van atorgar els següents guardons:

PREMI RÀDIO ASSOCIACIÓ AL MILLOR PROGRAMA DE RÀDIO

Els finalistes varen ser:
“Fòrum 10”. De Ràdio Puig-Reig.
“El Petit Príncep”, de Catalunya Cultura.
“Sense Fronteres”, de Ràdio 4.

El jurat va concedir el premi al millor programa de ràdio a:
EL PETIT PRINCEP, de CATALUNYA CULTURA, per la seva alta qualitat i com a mostra de recuperació per a la ràdio dels grans clàssics de la literatura universal.

 PREMI RÀDIO ASSOCIACIÓ AL MILLOR PROGRAMA DE RÀDIO LOCAL

Els finalistes varen ser:
“Didascalia”, de Ràdio Sant Cugat
“Primera edició”, de Ràdio Calella
“Dunes”, de Constantí Ràdio
“Sabíeu què…?”, de Ràdio Palamós

El jurat va concedir el premi al millor programa de ràdio local a:
SABÍEU QUÈ…? , de RÀDIO PALAMÓS, pel seu arrelament a la vida local i per constituir un autèntic altaveu de les diverses sensibilitats polítiques, històriques i socials que conviuen a la vila de Palamós.

PREMI RÀDIO ASSOCIACIÓ D’INNOVACIÓ.

Els finalistes varen ser:
“Sense fronteres”, de Catalunya Ràdio
“L’eixordador”, de Ràdio D.O.S. de Hostalric
“Doctora Amor”, de Ràdio Flaixbac

El jurat va concedir el premi d’innovació a:
DOCTORA AMOR de RÀDIO FLAIXBAC, per haver aconseguit un lloc preeminent entre l’audiència amb una proposta radiofònica alternativa, conduïda sense fàcils concessions al tema que tracta.

PREMI RÀDIO ASSOCIACIÓ AL O LA MILLOR PROFESSIONAL

Els finalistes varen ser:
Antoni Bassas, de Catalunya Ràdio.
Sílvia Tarragona, de Ràdio 4.

El jurat va concedir el premi al o la millor professional a:
ANTONI BASSAS de CATALUNYA RÀDIO, per conrear amb un alt grau d’eficàcia professional àmbits molt diferents de la comunicació audiovisual.

 MENCIÓ HONORIFICA

El jurat atorga una menció honorifica a RÀDIO OLOT amb motiu del cinquanta aniversari de l’emissora i per haver estat la primera ràdio que, després del franquisme, ve emetre exclusivament en català.

Els premiats van rebre un diploma acreditatiu i una escultura en bronze firmada i numerada per la seva autora, l’escultora manresana Àngels Freixanet, que l’ha creat en exclusiva per a Ràdio Associació.

Abans de concedir els guardons Anne Brunnel , responsable de Internet a Radio France, va donar una conferencia sobre l’adaptació de la ràdio a les noves tecnologies.

L’acte , que va ser presentat per Nuria Ferrer de RAC 1, va ser obert per Jordi Margarit , president de la Cooperativa Ràdio Associació i va comptar amb la presencia de nombrosos professionals de la ràdio a Catalunya. Varen ser presents molts mitjans de comunicació que van fer connexions en directe des de el museu per als seus respectius programes . L’acte va finalitzar amb un discurs de Carles Solà i Ferrando president de Jurat.