Els 23ns Premi Ràdio Associació reconeixen els programes contenidor d’informació i entreteniment

Entre els guardonats hi ha Toni Clapés, director dels “Versió RAC1” i “Versió Original”de Catalunya Ràdio, “El Suplement” de Catalunya Ràdio,  “Podríem fer-ho millor” d’À Punt Mèdia, “La Sotana”, la Plataforma Audiovisual La Xarxa +, “Com ho veus?” de Ràdio Igualada i l’espai “Sí, i què?”, de Ràdio Palafrugell.

També ha estat distingida la sèrie de dibuixos animats “Jasmine & Jambo”amb el “Guardó 1924”, i han rebut Mencions d’Honor Eduard Boet, Rafael Turia, Magda Llurba i Joan Lluís Garcia.

ACTA DEL JURAT DELS 23ns PREMIS RÀDIO ASSOCIACIÓ

La 23a edició dels Premis Ràdio Associació fa un reconeixement explícit als grans programes contenidor que presenten la informació mitjançant múltiples espais d’entreteniment i d’actualitat. És el cas dels Versions (“Versió Original” i “Versió RAC1”), dirigit per Toni Clapés, que ha estat 25 anys líder independentment de l’emissora on s’emetia; dels 35 anys d’”El Suplement” de Catalunya Ràdio i del magazine “Podríem fer-ho millor”, d À Punt Media, de València.

Així doncs, el jurat ha decidit atorgar el Premi al Millor Professional a Toni Clapés i Casals, director dels programes Versió (Versió Original a Catalunya Ràdio i Versió RAC1 ). Des dels seus inicis ara fa 25 anys, ha liderat les tardes radiofòniques del país. Ha sabut construir un univers particular i coral, on el talent, la informació i l’entreteniment d’un equip molt potent han esdevingut referents de la vida diària dels oients.

En l’apartat a l’Excel·lència, el reconeixement ha estat pels 35 anys d’“El Suplement” , de Catalunya Ràdio, un espai consolidat d’entreteniment i informació del cap de setmana que ha estat conduït per Xavier Solà, Núria Ferré, Tatiana Sisquella, Sílvia Cóppulo, Ricard Ustrell i, des de l’estiu del 2018, per Roger Escapa.

En la categoria de Millor Programa de Ràdio, el premi és per Podríem fer-ho millor, d’À Punt Mèdia, de València, un “desastre” de magazine que partint de la informació més destacada de la setmana deriva cap a l’entreteniment i l’humor amb un destacat grup de col·laboradors que alimenten el bon ambient del programa. El jurat ha atorgat una Menció particular al programa La Sotan.

En la categoria d’Innovació, s’atorga el premi a la Plataforma audiovisual La Xarxa +, de la Xarxa Audiovisual Local, una plataforma de continguts en català gratuïta que posiciona l’audiovisual local en l’ecosistema digital d’acord amb els nous hàbits de consum, amb una oferta que permet accedir a la programació en directe de més de 30 canals locals i a continguts temàtics diversos Menció de Qualitat a L’informatiu Viral, de l’Associació Escola de Ràdio i Periodisme Digital de l’Empordà, de Pals.

En l’apartat del Premi Ràdio Associació a la Inclusió, el premi ha estat per Sí, i què? de Ràdio Palafrugell, de Palafrugell, un programa que parla del dia a dia de persones amb diversitat funcional i en risc d’exclusió social, encarant de manera desacomplexada i tanmateix seriosa temàtiques com el sexe o la manera de superar els entrebancs del dia a dia. Menció de Qualitat a Entre Avui i demà. Cròniques des d’Etiòpia, d’IB3 Ràdio, de Palma.

El Premi al Millor Programa de Ràdio Local ha estat per Com ho veus?, de Ràdio Igualada, un programa que potencia el coneixement dels espais de la ciutat a l’oient amb especial cura de la descripció per via de la conducció del seu director que és invident, David Panadés. Menció de Qualitat a Coblejant, de Ràdio Calella Televisió.

En l’àmbit audiovisual, el jurat ha decidit atorgar el GUARDÓ “1924” a “Jasmine & Jambo”, una sèrie de dibuixos animats emesa per l’S3 d’inspiració i gran didàctica musical, amb coproducció de Televisió de Catalunya-TV3 i participació d’IB3, i amb les veus de Tomeu Penya i Anna Moliner i la música de Marc Parrot.

En l’apartat de MENCIONS D’HONOR, el jurat –a proposta pròpia i del Consell Rector de Ràdio Associació de Catalunya- ha acordat atorgar les següents:

  • Eduard Boet i Domènech per la seva trajectòria com a periodista en diverses emissores de ràdio i televisió catalanes que ha anat des de l’àmbit de la informació esportiva al general amb professionalitat i rigor.
  • Rafael Turia per la seva trajectòriacom a cantant, actor, doblador, imitador i locutorde ràdio i de televisió, amb menció especial al programa “Trotadiscos” que feia amb Constantino Romero i Àngel Casas.
  • Magda Llurba Martínez, per la seva trajectòria com a periodista a Catalunya Ràdio, una de les veus i realitzadores que ha estat des del principi del projecte de l’emissora pública, reconeguda per programes com “Gran Angular”.
  • Joan Lluís Garcia Del Moral Torres, periodista i cap d’esports de RAC1, per la seva vocació i esforç de recuperació a l’hora de retornar a la ràdio desprès d’un important entrebanc de salut.

El jurat és presidit per Carles Solà, i format per Joan Manuel Tresserras, Imma Tubella, Assumpció Maresma i Jordi Margarit. La 23a edició dels Premis Ràdio Associació ha rebut 101 candidatures.

La gala de lliurament de premis se celebrarà a l’Auditori ONCE elproper 20 d’abril, a partir de les 19.30 h, presentada per Jair Domínguez, Neus Rossell i en Peyu (“El Búnquer”), que van guanyar el premi al millor programa de ràdio a l’edició de 2021. Es podrà fer el seguiment de l’acte per la web o pel Canal de Youtube de Ràdio Associació https://www.youtube.com/channel/UCL5Ef9Gl680mrb_kywxt2SA